Dom pun ljubavi za svako dete

Naša misija, vizija i naše vrednosti

Naša vizija:

Svako dete ima porodicu i raste uz ljubav, poštovanje i sigurnost

Svako dete ima porodicu
Porodica je srce društva. U porodici dete je zaštićeno i uživa u osećaju pripadnosti. Tu deca uče životne vrednosti, dele obaveze i stvaraju trajne veze. Porodična amosfera daje detetu čvrst temelj na kojem će graditi svoj život.

Svako dete raste uz ljubav
Uz ljubav i pažnju zarastaju emocionalne rane i stvara se poverenje. Deca se uče da veruju i da se uzdaju u sebe i druge. S takvim samopouzdanjem svako dete može otkriti i ostvariti svoje potencijale.

Svako dete raste uz poštovanje
Glas svakog deteta se čuje i uzima ozbiljno. Deca učestvuju u donošenju odluka koje utiču na njihov život i uče se da preuzmu vodeću ulogu u svom razvoju. Dete raste sa poštovanjem i dostojanstvom kao cenjeni član svoje porodice i društva.

Svako dete raste u atmosferi sigurnosti
Deca su zaštićena od zloupotrebe, zanemarivanja i iskorišćavanja i na sigurnom su tokom prirodne katastrofe i rata. Deca imaju smeštaj, hranu, zdravstvenu zaštitu i obrazovanje – osnovne uslove za zdrav razvoj sve dece.

SOS Decija Sela

Naša misija

Mi stvaramo porodice za decu u nevolji, pomažemo im da izgrade svoju budućnost i doprinosimo razvoju zajednica u kojima žive.

Naše vrednosti

Hrabrost – Pomažemo deci koja nemaju nikome drugom da se obrate. Sa osetljivim i poverljivim pristupom odlučni smo da pitamo, učimo i preduzimamo akcije za decu širom sveta.

Posvećenost – Mi održavamo obećanja. Posvećeni smo pomaganju generacijama dece da imaju bolji život.

Poverenje – Verujemo jedni u druge. Verujemo u naše mogućnosti i potencijale. Podržavamo i poštujemo jedni druge, i gradimo okruženje u kome možemo sa poverenjem da pristupimo našim odgovornostima.

Odgovornost – Mi smo pouzdani partneri. Od 1949.godine i osnivanja Međunarodne organizacije SOS Dečija sela izgradili smo temelj poverenja sa donatorima, vladama, i drugim partnerima koji nas podržavaju u našoj misiji. Naša najveća odgovornost je garantovanje dobrobiti dece osiguravajući visoke standarde nege.